Sayfalar

23 Ekim 2010 Cumartesi

PİZZA YAPTIMMMMMMM

2,5 Çay fincanı un
yarım çay fincanı sıvı yağ
yarım çay fincanından biraz fazla yoğur


bir çay kaşığı tuz
bir çay kaşığı kabartma tozu
eklenip yoğrulur.Sosu için ketçap(istenilirse az salça) kekik, sıvı yağ, karıştırılır.Bunların ölçüleri göz kararıdır.




hazırlanan sos tepsiye yayılan hamurun üzerine sürülür.Rendelenen kaşardan bir miktar serpiştirip evde olan ne malzeme varsa üzerine konulur.Yine en üstüne bol kaşar konulup fırına verilir.180c de  pişirilir.dakika tutmak aklıma gelmedi,artık bakarak karar vereceksiniz




Küçük olan resim fırına girmeden 1 dakkika öncesi,büyük olan resim fırından çıktıktan 5 dakka sonrası

AFİYET OLSUN

4 yorum:

  1. Afiyet olsun,çok leziz görünüyor.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler gerçekten güzeld,:)

    YanıtlaSil
  3. ohh ne guzel yapmissin. Eldivenini yesinler ben hayatta takamam. Ellerim icine girmeli :)) Yemekteyizde olsaydik bana ogrenc derlerdi :)

    YanıtlaSil
  4. AY DEME ELDİVENİDE ELLERİM BULAŞMASIN DİYE TAKIYOM BENİM HİJYEN ANLAYIŞIMDA BU :)

    YanıtlaSil

elleriniz dert görmesin:)